Holz Design startades 2008 och långsamt har vi byggt upp en idé om att alla möbler och keramik från Holz Design är hantverksmässigt tillverkade och producerade i Långasjö, en by i norra Blekinge. Vi tillverkar det vi själva tycker om och vill ha omkring oss.
All keramik är av stengods och är ungsäkert. Det kan användas för mikrovågsugn och tål diskmaskin, allt utom det rakubrända godset.
Alla möbler är tillverkade i massivt trä. Detta gör dem ”levande” som gör att de kan röra sig lite efter årstiderna, men också att de kan målas och slipas efter behag.
Som skiva använder vi fiberbetong. Skivan är förbehandlad med linolja och därefter ett vax som gör den mer fuktbeständig.

 

Vi arbetar enligt konceptet slow design som för oss står för

  • Design för människor, inte för tillverkning först
  • Design som uppmuntrar till en eftertänksam konsumtion
  • Design som främjar välmående
  • Design för positiv miljöpåverkan
  • Design som knyter långsiktiga band
  • Design för det lokala sedan globala

Jag heter Iris Holz Lindström och är uppvuxen i Västmanland har egen keramik verkstad sedans 2005 men arbetat med lera i mer än 20 år. Tillverkar mest bruksföremål helst på drejskivan. Är autodidakt men gått kortare kurser under hela perioden och senast var på Capellagårdens sommarkurs 2008. Varje vår och höst håller jag 2 dagars Rakukurser där vi bränner utomhus i en hemmagjord gasolugn.


Jag heter Mikael Lindström
och är född och uppvuxen på Gotland i en liten socken mitt på ön ön som heter Dalhem. Utbildad elektriker men efter en kursändring flyttade min fru Iris och jag till Blekinge där jag utbildade mig till finsnickare. Jag startade 2000 Mikael Lindströms Finsnickeri där jag idag tillverkar möbler, inredning, kök och kultursnickerier efter beställning. Jag älskar träet och alla dess möjligheter (och motigheter).

 

  Sidan uppdaterad: 2011-01-03
  Holzdesign, Långasjö 125, 370 34 Holmsjö, Tel. 0455-730 11
holzdesign@hotmail.com